lunes, 8 de diciembre de 2008

Noticia de la Setmana El Congo

El Congo: conflicte armat i crisi humanitària";
Precedents: 'guerra mundial africana
Parts implicades Recursos naturals i guerra

País immens, situat al cor de l'Àfrica, la República Democràtica del Congo viu un conflicte armat que s'ha agreujat aquests últims mesos.
L'agreujament de les hostilitats ha obert una gran crisi humanitària, amb un quart de milió de desplaçats.
L'Organització de les Nacions Unides (ONU) hi té disset mil soldats, i fa tot just una setmana que ha aprovat d'enviar-n'hi tres mil més. La missió pacificadora del Congo, coneguda per la sigla MONUC, és la més gran de l'ONU a tot el món, ço que ja indica la gravetat de la situació. Un informe acabat de fer públic per l'ONU diu que tant les tropes governamentals com les forces rebels han perpetrat abusos gravíssims contra els drets humans: matances, execucions del tot arbitràries, violacions i tortures. Això, a llevant del país, a la província de Kivu Nord, focus del conflicte. Però, i a la resta del país, què hi passa?
Doncs, segons un altre informe, aquest de Human Rights Watch, el govern reprimeix brutalment l'oposició política: cinc-cents executats i mil detinguts (molts d'aquests torturats), de les eleccions del 2006 ençà. L'informe també diu que, després d'aquestes eleccions, els governs estrangers van voler guanyar-se el president congolès, Joseph Kabila, mentre feien els ulls grossos a les violacions dels drets humans; i que l'ONU va silenciar els informes que implicaven el govern congolès, o va trigar massa a publicar-los.
Diari de l'escola. edu365.cat

No hay comentarios:

Bustia de sugeriments

ampaiesbadia@gmail.com
Tots els primers dimecres de cada mes ens trobareu a les 6 de la tarda a les instalacions que AMPA te a l'Institut