miércoles, 22 de abril de 2009

Els alumnes catalans estudiaran en llibres de text digitals

Educació llançarà l'any vinent un pla pilot en un centenar d'instituts.

lamalla.cat > Societat > Salut
22/04/2009 07:37h
A partir del curs vinent, serà habitual veure els alumnes catalans estudiar en llibres de text digitals, que progressivament aniran substituint els tradicionals llibres de paper.
El departament d'Educació ha anunciat que llançarà un pla pilot per introduir aquesta nova tecnologia en un centenar d'instituts públics i concertats d'arreu de Catalunya.

El gran avantatge que ofereixen els llibres digitals, a més d'introduir els nens en les noves tecnologies, és econòmic. I és que soluciona una de les principals demandes dels pares: el gran cost que tenen els llibres de text tradicionals.
Els llibres digitals seran gratuïts.A més, el llibre digital és molt més que un text penjat a internet. Ofereix tots els recursos de les noves tecnologies i permet, entre altres coses, que els alumnes puguin fer els exercicis a través de l'ordinador, accedir a elements multimèdia (àudio, vídeo...) i consultar informació complementària.
El programa pilot tindrà una durada de quatre anys i hi participaran, a partir del curs vinent, un centenar d'instituts que tenen la infraestructura adequada: accés a internet, un projector i una pissarra digital a totes les classes i capacitat perquè tots els alumnes puguin estar connectats a un ordinador.
Si el programa funciona, els llibres digitals s'anirant estenen de mica en mica a tots els centres educatius.

No hay comentarios:

Bustia de sugeriments

ampaiesbadia@gmail.com
Tots els primers dimecres de cada mes ens trobareu a les 6 de la tarda a les instalacions que AMPA te a l'Institut